Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Αστυνομικοί της Φωκίδας καταγγέλουν στον Εισαγγελέα την Διεύθυνσή τους


   
9.5.2011
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Προς Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας Κατά Αστυνομικής Δ/νσης Φωκίδας
Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Φωκίδας

Θέμα: «Καταστρατήγηση του Π.Δ.394/01 (ωράριο εργασίας)».
  • Συνεχείς αποσπάσεις στο Νομό Αττικής με την συγκρότηση Διμοιρίας Υποστήριξης αδειάζοντας τις υπηρεσίες από αστυνομικό προσωπικό αφήνοντας τους πολίτες χωρίς αστυνόμευση
  • Κίνδυνος διατάραξης Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας».

Το μαχαίρι στο κόκκαλο βάζουν οι συνδικαλιστές Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας καταθέτοντας καταγγελία! στην Εισαγγελία Άμφισσας για την επικρατούσα κατάσταση στην Φωκίδα μη βρίσκοντας ανταπόκριση από την Υπηρεσία τους…
Η κατάσταση στην Αστυνομική Δ/νση Φωκίδας τα τελευταία χρόνια ήταν εξαιρετικά δύσκολη αλλά το τελευταίο διάστημα τίθεται πλέον ζήτημα λειτουργίας της ίδιας της Υπηρεσίας και πρωτίστως του λόγου ύπαρξης της: της ασφάλειας των πολιτών…
Ουσιαστικά οι Αστυνομικοί στρέφονται κατά των αποφάσεων και διαταγών της Περιφερια-κής Κεντρικής Αστυνομικής Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας.
Ο λόγος είναι ότι με συνεχείς εντολές η Περιφέρεια θέτοντας σε πρώτη προτεραιότητα τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και την ενίσχυση της Αττικής για δήθεν έκτακτα γεγονότα (όπως π.χ. οι πορείες απολυμένων, δημοσιογράφων κλπ) αποδυναμώνει τις ούτως ή άλλως διαλυμένες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Φωκίδας με απρόβλεπτες συνέπειες.
Οι Αστυνομικοί βλέπουν με απογοήτευση και σκεπτικισμό τα Αστυνομικά Τμήματα να ταλαντεύονται στα πλαίσια του Καλ-λικράτη και τις περιοχές ευθύνης τους να αφήνονται στο έλεος των πάσης φύσεως κακοποιών στοιχείων.
Ζωτικά θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας παραγκωνίζονται για …ψύλλου πήδημα και οι ίδιοι υποχρεώνονται να αισθάνονται υπόλογοι απέναντι στους πολίτες για το λειτούργημα τους.
Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους διαμαρτύρονται πως ούτε επιθυμούν ούτε την διάθεση έχουν να αντιπαρατεθούν με τους πολίτες σε πορείες και διεκδικήσεις για θέματα που είναι άλλωστε και προσωπικά τους αιτήματα.
Ολη αυτή η τεταμένη κατάσταση με τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν και αφορούν στο σύνολο της αστυνομικής πολιτικής και διαμορφώνουν απόψεις και τάσεις καθώς και η έντονη κριτική σχετικά με την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας δεν αφήνει ανεπηρέαστους τους ίδιους τους Αστυνομικούς, οι οποίοι εργάζονται κάτω από συνθήκες πίεσης και ανασφάλειας.
Χαρακτηριστικές είναι εκείνες που σχετίζονται με τον αριθμό των αστυνομικών, ο οποίος ενώ θεωρητικά είναι μεγάλος, εντούτοις πολύ λίγοι αστυνομικοί είναι στο δρόμο και στις περιπολίες με συνθήκες απαράδεκτες για την λειτουργία του συστήματος αστικής ασφάλειας.
Μη έχοντας διέξοδο λοιπόν και μη εισακουόμενοι στρέφονται στην δικαιοσύνη ως έσχατη λύση αλλά κι ευκαιρία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το χάσμα μεταξύ ηγεσίας και Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Μια ηγεσία που απαιτεί πειθήνια όργανα εξουσίας εκτελώντας μόνο διαταγές χωρίς σκέψη και άποψη. Η άποψη των συνδικαλιστών για την Αστυνομική ιδιότητα είναι συγκεκριμένη: είναι εργαζόμενοι, λειτουργοί στην υπηρεσία του πολίτη και δίπλα του ή μπροστά του προστατεύοντας τον αλλά όχι απέναντι του…
Οι Αστυνομικοί παραβλέπουν το γεγονός ότι έχουν υποστεί κάθετες μειώσεις των αποδοχών – που στις περιπτώσεις των χαμη-λόβαθμων με λίγα χρόνια υπηρεσίας να τίθεται και θέμα επιβίωσης, παραβλέπουν το κλείσιμο των Τμημάτων, την κατάσταση των οχημάτων, τα καύσιμα, τις μεταγωγές, την προσωπική αγορά εξοπλισμού και τόσα άλλα προβλήματα- αλλά εκτιμούν ότι τώρα έφτασε ο κόμπος στο κτένι.
Δεν είναι δυνατόν στα πλαίσια της δήθεν αναδιάρθρωσης να εφαρμόζονται τέτοια απαράδεκτα μέτρα -επισημαίνουν- και αντί να ορθώνεται σθεναρό ανάστημα για την προστασία της αποστολής τους, να επιχειρείται αυτή η υποβάθμιση του ρόλου του Έλληνα Αστυνομικού προκαλώντας εύλογη οργή και αγανάκτηση στους πολίτες.
Τέλος, ζητούν να σταματήσει επί τέλους η πολιτική παρεμβάσεων υπέρ των «ημετέρων» και να αφεθεί η Αστυνομία να πράξη το καθήκον της απρόσκοπτα και χωρίς «μπάρμπα στην Κορώνη»…Να σταματήσουν οι προκλητικές παρεμβάσεις και τα παρατράγουδα…
Στέλνοντας μήνυμα στην Πολιτική Ηγεσία και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά και στην Αστυνομική Ηγεσία και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για το τόσο σημαντικό ζήτημα της λειτουργίας και της ποιοτικής απόδοσης των Αστυνομικών Υπηρεσιών, καλούν όλους τους συναδέλφους τους να βρίσκονται σε εγρήγορση για οποιεσδήποτε κινήσεις – αντιδράσεις ήθελε αποφασιστεί για την προάσπιση του αυτονόητου .. .και της αξιοπρέπειας τους!
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Φωκίς” – Φύλλο 1955 – 9 Μαΐου 2011
- www.amfissapress.gr
.
 .
 

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗ ΠΟΤΙΔΑΝΕΙΑ

Εκδρομή προς την Ποτιδάνεια Φωκίδας από τον Ιππικό Όμιλο Ναυπακτίας και Δωρίδας


   
 


Ο ιππικός σύλλογος στις 29/5/2011 ημέρα Κυριακή θα πραγματοποιήσει εκδρομή σε μια καθιερωμένη διαδρομή για αυτή την περίοδο που είναι προς την Ποτιδάνεια Δωρίδας.

Το 2010 δεν πραγματοποιήθηκε λόγο των κινητοποιήσεων των πολιτών για την μεταφορά της έδρας του δήμου πράγμα που στεναχώρησε Ποτιδάνειους και ιππείς του ιππικού.
 
Η διαδρομή για την Ποτιδάνεια Δωρίδας


Ο καιρός όμως περνά και έτσι φέτος τα άλογα του ιππικού συλλόγου θα <<καλπάσουν >> και πάλι με αφετηρία το χάνι Φασουλά μέσα από δασικούς δρόμους και μονοπάτια προς την Ποτιδάνεια.  Η διαδρομή είναι περίπου 2 ½ ώρες  χωρίς να κουράσουν τα άλογα, για να απολαύσουμε όλοι την διαδρομή. Ενδιάμεση στάση για καφέ και στην συνέχεια γεύμα στην όμορφη Ποτιδάνεια.

http://www.nafpaktiahorses.gr  /

.