Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

TO ... 2014 OI ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΔΩΡΙΔΑΣ ! - Tρέχει για να προλάβει o Καπεντζώνης

Του  Παύλου Δωριάδη (από το DORIDA news )
Πολλά είναι τα συσσωρευμένα αλλά και πρωτογενή προβλήματα λόγω Καλλικράτη που έχει να αντιμετωπίσει η νέα Δημοτική Αρχή της Δωρίδας και ο Δήμαρχός της Γιώργος Καπεντζώνης.
Άλλα είναι λειτουργικά , άλλα δομικά , άλλα διοικητικά , άλλα οικονομικά κ.ο.κ.
Σίγουρα οι πολίτες της Δωρίδας με τις πρώτες ήδη κινήσεις που έγιναν από πλευράς Δημάρχου , δείχνουν την ικανοποίησή τους και να τις επικροτούν.
Βέβαια σε τι βάθος υπάρχει το υπηρεσιακό και διοικητικό πρόβλημα στις δομές των Δήμων που συνενώθηκαν δεν είναι εύκολο να φανεί από τις πρώτες ημέρες. Όποια όμως και να είναι τα προβλήματα αυτά , όταν υπάρχει η θέληση , η βούληση και η γνώση , αντιμετωπίζονται και ξεπερνιούνται.
Εκείνο που φαντάζει ογκόλιθος και έχει σοβαρή σχέση, τόσο με την ανάπτυξη του Δήμου όσο και με την εύρυθμη επικοινωνιακή λειτουργία των πολιτών του , είναι οι βασικοί οδικοί άξονες ολόκληρης της περιοχής.
Εδώ ο Δήμος βρίσκεται δεκαετίες πίσω και σύμφωνα με ρεπορτάζ που έγινε από το DORIDA NEWS , τόσο στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Δημοσίων Έργων όσο και σε αυτές τις Περιφέρειας, κατέδειξε ότι και αν όλα προχωρήσουν γρήγορα και ομαλά, οι βασικοί οδικοί άξονες της Δωρίδας για να εκσυγχρονιστούν και να δοθούν ολοκληρωμένοι σε χρήση , θα απαιτηθούν τουλάχιστον τρία με τέσσερα χρόνια !
Μιλάμε συγκεκριμένα για τους οδικούς άξονες :
* Ευπαλίου - Λιδωρικίου
* Λιδωρικίου - Άμφισσας
* Ιτέας - Ερατεινής – Ευπαλίου.
Σε πολλούς από τους δρόμους αυτούς γίνονται αποσπασματικά προεκλογικά μπαλώματα όπως αυτός της Άμφισσας – Λιδωρικίου, σε άλλους έχουν δρομολογηθεί κάποιες προμελέτες , όπως σε αυτόν Ιτέας – Γαλαξιδίου και μετά τίποτα πιο πέρα για Ερατεινή και Ευπάλιο και σε άλλους όπως αυτός του Λιδωρικίου – Ευπαλίου δεν υπάρχει ούτε στο στάδιο της …σκέψης μέχρι τώρα !
Όπως μας ανέφεραν αρμόδιοι παράγοντες του Υπουργείου Δημοσίων Έργων , έστω και αν η νέα Δημοτική Αρχή σε συνεργασία και με την Περιφέρεια ξεκινήσουν άμεσα και δυναμικά κάθε δυνατή ενέργεια ώστε να δρομολογηθούν τα έργα αυτά με τις χρονικές περιόδους που απαιτούνται για εντάξεις σε προγράμματα , μελέτες , αναθέσεις , και κατασκευές θα χρειαστούν για να ολοκληρωθούν πάνω από τρία χρόνια.
Για όλη αυτή την αδράνεια , αδιαφορία και ολιγωρία στη δρομολόγηση αυτών των σημαντικότατων για την ανάπτυξη της Δωρίδας έργων, μεγάλη είναι η ευθύνη τόσο της προηγούμενης Νομαρχιακής Αρχής και των Δημοτικών Αρχών , όσο και των βουλευτών του Νομού τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης , είναι βαθύς γνώστης του όλου θέματος και γι αυτό έχει ξεκινήσει μαζί με τους συνεργάτες του αγώνα δρόμου, όχι μόνο να δρομολογήσει αυτά τα σημαντικά έργα αλλά και να καλύψει …το χαμένο έδαφος που υπήρξε μέχρι τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου