Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΒΡΕΘΗΚΕ μόνιμη και νόμιμη ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, στο ΔΗΜΟ ΔΩΡΙΔΑΣ

Επιτυχία της Δημοτικής Αρχής Δωρίδας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπακτίας
 
Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Οριστική μόνιμη και νόμιμη θέση βρέθηκε για την εναπόθεση των σκουπιδιών του Δήμου Δωρίδας μετά από συνεργασία που είχαν οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές και Δωρίδας Γιώργος Καπεντζώνης.

Πρόκειται για τον ΧΥΤΑ στην περιοχή Βλαχομάνδρας του Δήμου Ναυπακτίας, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Ναύπακτο.

Την απόφαση, που ισχύει από 1ης Απριλίου, πήρε χθες στην πρώτη του συνεδρίαση ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Α΄ Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας που έχει στην αρμοδιότητά του και τον ΧΥΤΑ.
Ο Σύνδεσμος είναι 18μελής με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Ναυπάκτου Χρήστο Σαλαμούρα και Αντιπρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Δωρίδας Ανδρέα Ευσταθίου. Τα 14 μέλη προέρχονται από τον Δήμο Ναυπάκτου και τα 4 από τον Δήμο Δωρίδας.

Μέχρι τώρα στον ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας εναπόθετε τα σκουπίδια του ο πρώην Δήμος Ευπαλίου. Οι ορεινοί πρώην Δήμοι Λιδωρικίου και Βαρδουσίων έστελναν τα σκουπίδια τους σε παράνομη χωματερή στη περιοχή ¨κερατόρεμα¨ κοντά στο 51 χιλιόμετρο προς Γραβιά. Στην ίδια χωματερή συνεχίζει να στέλνει τα σκουπίδια του ο Δήμος Δελφών, είναι όμως παράνομη και γι αυτό τα πρόστιμα πέφτουν βροχή.

Ο πρώην Δήμος Τολοφώνας εναπόθετε το μεγαλύτερο μέρος των σκουπιδιών του σε χωματερή 3 χιλιόμετρα περίπου έξω από την Ερατεινή και σε μια δεύτερη χωματερή …μέσα στο νησί των Τροιζονίων !!

Και οι τρείς χωματερές ήταν παράνομες και για αυτό ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης είχε δεσμευτεί προεκλογικά στους πολίτες της Δωρίδας να δώσει λύση οριστική, μόνιμη και νόμιμη.

Όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρήστος Σαλαμούρας, η λύση αυτή ήταν η σωστή γιατί θεωρεί όλο αυτόν τον χώρο ενιαίο.
Τα αδρανή υλικά (τούβλα, κεραμίδια, πέτρες , πλίνθοι κλπ ) ανέφερε , θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στο χώρο «Κοτρώτσου» κάπου κοντά στα Μαλάματα, που έχει νόμιμη άδεια από το Υπουργείο , έναντι αμοιβής 5000 ευρώ τον μήνα και μέχρι 40 τόνους, που θα ανανεώνεται κάθε μήνα.

Στο μεταξύ συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου της Βλαχομάνδρας , ώστε τα σκουπιδιάρικα να μη περνούν μέσα από το χωριό. Η κατασκευή του προβλέπετε , μεταξύ άλλων, από τη σύμβαση που είχε κάνει ο Δήμος Ναυπάκτου με την Κοινότητα της Βλαχομάνδρας για την δημιουργία στη περιοχή εκείνη του ΧΥΤΑ, και ήταν χρηματοδότηση μέσω Ευρωπαϊκού προγράμματος.
Αναρτήθηκε από DORIDA news / www.dorida.blogspot.com /
——————————–
ΣΗΜ. Συγχαρητήρια για τη μόνιμη λύση της εναπόθεσης των σκουπιδιών, στο νέο Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη.
Αποδεικνύεται περίτρανα ότι,  με τις κατάλληλες και γόνιμες συνεργασίες, βρίσκονται λύσεις βιώσιμες και το κυριώτερο “δε ρυπαίνουμε αλόγιστα το περιβάλλον”. Να σκεφτούμε ότι είναι εκατοντάδες οι “παράνομες χωματερές”  που λειτουργούν ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα και …τα πρόστιμα από την Ευρωπαϊκά Ενωση … δικαιολογημένα τρέχουν, σε μία περίοδο δημοσιονομικής ύφεσης (χώρια τη ντροπή …).
 
Θαν.Παπαχαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου