Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Προβοκάτορες και Γιακωβίνοι

ΣΤ. ΚΑΤΡΑΝΙΔΗΣ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011 [ 21:27 ]
Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=380648&dt=26/01/2011#ixzz1CJLCiNRO

Το πρώτο βραβείο της τέλειας προβοκάτσιας κερδίζουν όσοι συνέλαβαν, οργάνωσαν και εκτέλεσαν το εγχείρημα της κατάληψης της Νομικής Σχολής.

Πράγματι, είναι εξαιρετικά δύσκολο, με μια κίνηση, να μπορείς να πετύχεις τόσα πολλά, να οδηγείς απελπισμένους ανθρώπους στην παραβατικότητα και την ανομία, να διατείνεσαι ότι υπερασπίζεται τα δίκια τους ενώ το μόνο που διασφαλίζεις είναι ότι στο τέλος, θα είναι οι μόνοι που θα πληρώσουν το μάρμαρο, να ενισχύεις τα αισθήματα φόβου καιανασφάλειας των πολιτών, που δικαιολογημένα, ως τελευταίο καταφύγιο θα αναζητήσουν την αυστηρή προστασία του κράτους και την άτεγκτη επιβολή των νόμων, να προβοκάρεις τη συζήτηση για το μεταναστευτικό, κι αυτό την ώρα που νεοφασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις ακούγονται όλο και πιο δυνατά, αδιαφορώντας μάλιστα ότι, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές το μήνυμα, από κάποιες γειτονιές της Αθήνας, μπορεί να ήταν, τραγικό, δυσάρεστο, ίσως αποκρουστικό, αλλά προ πάντων ήταν σαφές!

Κι από την άλλη, με την ίδια κίνηση, ως απόλυτος προβοκάτορας, να καταφέρνεις, να υπερασπίζεσαι τάχατεςτο άσυλο ενώ είσαι ο πρώτος που το καταπατεί, οδηγώντας στην πλήρη αμφισβήτηση και τελική κατάργησή του, να δημιουργείς ένα ακόμα αδιέξοδο, μια απαράδεκτη αν και μονοδιάστατη εικόνα για τα συμβαίνοντα στα Πανεπιστήμιά μας, να «παίζεις» με το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, αναδεικνύοντας τους Πρυτάνεις ως ανίκανους και δειλούς να διαχειριστούν τα του οίκου τους. Κι όλα αυτά σε μια συγκυρία, όπουτο Δημόσιο Πανεπιστήμιο βάλλεται.

Όπου, ορισμένες πράγματι υπαρκτές αρνητικές πτυχές του αναδεικνύονται με σκοπό όχι τη βελτίωση αλλά τον πλήρη εξευτελισμό του. Όπου, το όποιο θετικό έργο, σκόπιμα συσκοτίζεται ή τίθεται εν αμφιβόλω. Όπου, χωρίς δισταγμό, εκδικητικές, γιακωβίνικες μέθοδοι επιστρατεύονται με σκοπό την κατασυκοφάντηση και πλήρη αποδόμησή του. Όπου όλα αυτά, σε κάθε εκδοχή ολοκληρωτικής πρακτικής, θεωρούνται απαραίτητες προϋποθέσεις για την επερχόμενη. αναβάθμισή του.

Είναι απολύτως αδιάφορο αν όλοι αυτοί οι κύριοι, εμπνευστές της κατάληψης της Νομικής θα μπορούσαν να διεκδικήσουν το πρώτο βραβείο πολιτικής βλακείας. Το σίγουρο είναι πως αποτελούν τους απόλυτους πρωταθλητές σε όρους πολιτικής ανηθικότητας. Ακόμα κι αν η απελπισία αποτελεί ελαφρυντικό και για τους πιο βαριά παρανομούντες, η εκμετάλλευσή της συνιστά επονείδιστη πράξη πολιτικού καιροσκοπισμού. Κι απ΄ ότι φαίνεται, αδιαμφισβήτητης εμβέλειας και διασποράς.

Ο κ. Στ. Κατρανίδης είναι καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artid=380648&dt=26/01/2011#ixzz1CJLJ7opi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου