Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Δωρίδας

Του Παύλου Δωριάδη  ,  από DORIDA news

 
Σε κλίμα αισιοδοξίας και εμφανούς διάθεσης για δουλειά από τη πρώτη ημέρα , με στόχο και όραμα την ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών , ορκίστηκε χθες στο Λιδωρίκι η νέα Δημοτική Αρχή Δωρίδας και ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Γιώργος Καπεντζώνης , αφού ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τους πολίτες της Δωρίδας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σ΄ αυτόν και τους συνεργάτες του, υποσχέθηκε ότι θα υπερβάλουν εαυτούς , για να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών τους , ώστε το όραμα για μια Δωρίδα αντάξια της ιστορίας της να γίνει πραγματικότητα.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένας ευέλικτος , αποτελεσματικός και λειτουργικός Δήμος στην υπηρεσία των Δημοτών του και παράλληλα μια πολύπλευρη ¨επίθεση¨ για ανάπτυξη, αντλώντας πόρους από κάθε πηγή , ώστε να δημιουργηθούν όλες εκείνες οι υποδομές που έχει ανάγκη για να πάει μπροστά η περιοχή.

Είναι αλήθεια ότι από την επομένη των εκλογών ο νέος Δήμαρχος με τους συνεργάτες του δουλεύει νυχθημερόν για να προλάβει να προετοιμάσει τα πάντα για τη νέα εποχή , όπως την προσδιορίζει ο Καλλικράτης.

Είχε σειρά συσκέψεων , παρακολούθησαν ειδικές Ημερίδες, συνεργάστηκαν με αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας, της Περιφέρειας και του Υπουργείου Εσωτερικών. Για όλα αυτά χρειάστηκε μέσα σε 30-40 ημέρες να γίνουν 4 επισκέψεις στην Αθήνα , 1 στη Λάρισα , 2 στη Λαμία, 6 στην Άμφισσα,1 στη Πάτρα και πάρα πολλές στις έδρες των παλαιών Δημαρχείων σε Λιδωρίκι , Ευπάλιο , Ερατεινή και Κροκύλειο.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του νέου Δημάρχου , αυτός έχει οριστικοποιήσει το μοντέλο λειτουργίας του Δήμου , τις αρμοδιότητες των Αντιδημάρχων και έχει επιλέξει τα πρόσωπα για όλες τις θέσεις, χωρίς όμως να κοινοποιεί τις σκέψεις του για το θέμα αυτό , ούτε και στους στενότερους συνεργάτες του.

Στην ορκωμοσία παραβρέθηκαν και οι 4 προηγούμενοι Δήμαρχοι, η αντιπεριφερειάρχης Γιώτα Γαζή και όλοι οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι όπως τους ανακήρυξε με την τελευταία ανακοίνωσή του το Πρωτοδικείο Άμφισσας.

Τελικά τα Τοπικά Συμβούλια Σεργούλας, Στίλιας και Συκιάς κερδήθηκαν από τον συνδυασμό Καπεντζώνη και το Τοπικό Συμβούλιο Πύργου από τον Συνδυασμό Τριανταφύλλου.

Όπως έγινε γνωστό μετά την τελική ανακήρυξη ένσταση έκανε ο Π. Καλλιαμπέτσος κατά της εκλογής Αθ. Κατσούδα του συνδυασμού ΔΩΡΙΔΑ για ΟΛΟΥΣ ώστε να καταμετρηθούν ξανά οι ψήφοι που σήμερα εμφανίζεται ότι προηγείται ο Κατσούδας με 3 σταυρούς.

Επίσης ένσταση έκανε και ο Αθ. Κατσούδας κατά της εκλογής Ι. Φλέγγα με το σκεπτικό ότι ο τελευταίος δεν υπέβαλε την παραίτησή του , ως εποχιακός δημοτικός υπάλληλος στο Πρωτοδικείο αλλά στο Δημαρχείο Ευπαλίου που υπηρετούσε και το οποίο την διαβίβασε με τη σειρά του στο Πρωτοδικείο , που έλαβε υπόψη του για να προχωρήσει στην ανακήρυξη των συνδυασμών.

Το θέμα της ένστασης Κατσούδα έχει δημιουργήσει αλγεινή εντύπωση σε όλη τη Δωρίδα όταν έγινε γνωστό και πάρα πολλοί δημοτικοί παράγοντες από όλες τις δημοτικές παρατάξεις , στο περιθώριο της ορκωμοσίας χθες στο Λιδωρίκι , μιλούσαν για πράξη ανήθικη , ανέντιμη και αντισυσυναδελφική αφού ο Φλέγγας ξεπέρασε με πάνω από 100 σταυρούς τον Κατσούδα και ο τελευταίος αδιαφορώντας για την λαϊκή ετυμηγορία , προσπαθεί στηριζόμενος σε δευτερευούσης σημασίας τυπολογικές ερμηνείες της εκλογικής διαδικασίας, να υφαρπάσει την έδρα και την … καρέκλα που δεν του την έδωσαν οι πολίτες!

Μιλάμε δηλαδή, όπως χαρακτηριστικά σχολίαζε δημοτικός παράγων , για… «σύγχρονες δημοκρατικές , σοσιαλιστικές και δεοντολογικές αντιλήψεις !»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου