Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΝΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΣΟΥΔΑ Θέλει να ¨κλέψει¨την έδρα στη Δωρίδα!

Του Παύλου Δωριάδη , από το DORIDA news
Κατάπτυστη ενέργεια , ελεεινή και πολιτικά ανήθικη χαρακτηρίζουν οι πολίτες του Δήμου Δωρίδας αλλά και όλοι σχεδόν οι δημοτικοί εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, την ενέργεια του Αθανασίου Κατσούδα να υποβάλει ένσταση ακυρότητας ως δημοτικού συμβούλου, κατά του συνυποψήφιου του Ιωάννη Φλέγγα.

Ο Αθανάσιος Κατσούδας , σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών που έδωσε το Πρωτοδικείο Άμφισσας , εμφανίζεται εκλεγόμενος στην τελευταία εκλόγιμη θέση ( 6ος ) στο Δήμο Ευπαλίου , του συνδυασμού Καπεντζώνη.

΄Ομως μετά από νεώτερες καταμετρήσεις που έγιναν , ο αμέσως επόμενος σε σειρά επιτυχίας υποψήφιος Παναγιώτης Καλλιαμπέτσος φαίνεται ότι υπερτερεί κατά 2 σταυρούς του Κατσούδα.

Έτσι ζήτησε με ένστασή που έκανε την επανακαταμέτρηση των σταυρών , ώστε να πάρει αυτός την έδρα που τη δικαιούται αφήνοντας εκτός τον Κατσούδα.

Γνωρίζοντας όλες αυτές τις ενέργειες ο Κατσούδας , άρχισε να δρομολογεί κινήσεις για να ακυρώσει την εκλογή άλλου εκλεγόμενου συνυποψήφιου του, ώστε να παραμείνει δημοτικός σύμβουλος. Και την ανακάλυψε , στηριζόμενος σε μια τελείως τυπολογική διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος.

Υπέβαλε ένσταση κατά της εκλογής του Ιωάννη Φλέγγα , γιατί ο τελευταίος την παραίτησή που έκανε εμπρόθεσμα από εποχιακός υπάλληλος (οδηγός) του Δήμου, δεν την υπέβαλε στο Πρωτοδικείο αλλά στο Δήμο , οι υπηρεσίες του οποίου θα διαβίβαζαν στο Πρωτοδικείο.

Μια πράξη δηλαδή τελείως τυπική και όπως αναφέρουν έγκριτοι εκλογολόγοι νομικοί δεν επηρεάζει καθόλου μα καθόλου την εκλογική διαδικασία και το αποτέλεσμά της.

Η ενέργεια αυτή έχει ξεσηκώσει θύελλα αγανάκτησης και οργής κατά του Κατσούδα , τόσο των απλών πολιτών του Δήμου Δωρίδας όσο και των αυτοδιοικητικών στελεχών όλων των δημοτικών παρατάξεων που πήραν μέρος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στο Δήμο Δωρίδας.

Θεωρούν ότι είναι μια πράξη ανέντιμη και ανήθικη πολιτικά, που εκτός των άλλων δεν σέβεται την λαϊκή ετυμηγορία των δημοτών , που έδωσαν στον Φλέγγα προβάδισμα 105 σταυρών έναντι του Κατσούδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ , όλος ο κόσμος της Δωρίδας , νοιώθει βαθιά αγανάκτηση και αηδία κατά του Κατσούδα για την αντιδημοκρατική και ανέντιμη πράξη του, που θέλει να πάρει με δικαστικές αποφάσεις την καρέκλα του δημοτικού συμβούλου , ως «δοτός» , ενώ δεν την δικαιούται σύμφωνα με την ψήφο των πολιτών.

Η υπόθεση έχει ορισθεί να εκδικασθεί στις 30 Δεκεμβρίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λειβαδιάς.

Όποια όμως και αν είναι η απόφαση , ο Κατσούδας με την πράξη του αυτή , έχει περιέλθει στη χλεύη των πολιτών της Δωρίδας που εκδηλώνεται σε κάθε συζήτηση που γίνεται σε γραφεία, καφενεία, χώρους δουλειάς και κοινωνικές συνάξεις.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που απευθύνονται και στον Δήμαρχο Γιώργο Καπεντζώνη , ζητώντας να μην επιτρέψει τέτοιες λογικές στην παράταξή του , που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και είναι ενέργειες που δεν σέβονται τον πολίτη και τις δημοκρατικές διαδικασίες.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι διαμαρτυρίες έχουν φτάσει και στον Αποστόλη Καραχάλιο που έχει χρησιμοποιήσει ο Κατσούδας για δικηγόρο, ότι δεν θα έπρεπε να εμπλακεί αυτός σε μια τέτοια υπόθεση , γιατί ο ίδιος είναι και αυτοδιοικητικό και πολιτικό στέλεχος και έπρεπε να προστατέψει το πολιτικό του κύρος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καραχάλιος μπροστά στην έκρηξη αυτή του κόσμου και ευρισκόμενος σε δύσκολη θέση, αποφεύγει να μπει στην ουσία και στο καθαρά δεοντολογικό, δημοκρατικό και πολιτικό πρόβλημα , απαντώντας ότι αυτός συμμετέχει ως …απλός δικηγόρος !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου