Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2010

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ

Όσοι αποφασίσετε αν ακόμα μπορείτε να πάτε σε κλασσικό Ξενοδοχειακό Ρεβεγιόν αντί για το γνωστο οικογενειακό  και θα το πληρώσετε πανάκριβα  και θα φάτε πράγματα που μάλλον δεν τα ξέρετε. Αν τα καταφέρετε να τα ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ.

 

Πάντως  νομίζω ότι ο παπούς μου μου έλεγε πως το 1924 στο Δάφνο τρώγανε καραμελωμένο μπριός. Δεν το θυμάμαι καλά εκτός κι αν του λέγανε πάρε μια καραμέλα και μπρός και τα μπερδευε . Παιδάκι ήτανε

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΑ

===============================================================================================================

Απολαύστε λοιπόν

Μους μελιτζάνας με λαδοπαξίμαδο,

σφυρίδα με μανταρίνι,

τηγανιτά μύδια με αγιολί,

σαλάτα μαριναρισμένων ψαριών με μήλο και παντζάρια,

γιουβετσάκι με αστακό και φύκια,

ψαρονέφρι με χαλούμι και σύκο.

Επίσης, σαμπαγιόν σαμπάνιας με φρούτα και σάλτσα με σαφρόν και σοκολάτα για επιδόρπιο 

====================================================================================

θαλασσινά πιάτα όπως ρολάκια καπνιστού σολομού με wasabi,

blinis με χαβιάρι και αβγά ορτυκιού,

ταρτάκι με γκουακαμόλε και ψίχα καβουριού,

παρφέ φουά γκρα πάνω σε ψημένα μπριός με spicy μαρμελάδα από raspberries,

φιλετάκια σολομού με κρέμα από σάκε,

lime και χαβιάρι και rib eye angus beef με πράσινα σπαράγγια και σος από γαλάκτωμα σόγιας 

====================================================================================

βελουτέ από σπαράγγια και ζεστή σαλάτα από πατάτες parisienne,

μανιτάρια και αντίδια με τηγανητά αυγά ορτυκιών,

γεμιστά ραβιόλια με τυρί σπηλαίων και polenta με άρωμα μαντζουράνας,

ενώ για κυρίως προτείνει φιλέτο τσιπούρας με κολοκυθάκια στο φούρνο

και γεμιστό φασιανό με κάστανα και pancetta με μανιτάρια μορχέλλες και σος Vincanto

=================================================================================

μπουφές που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων

πολίτικη σαλάτα με λαχανικά,

σαλάτα κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι και παρμεζάνα,

πέννες τρικολόρε με πέστο βασιλικού και παρμεζάνα,

παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα,

χοιρινό μπούτι σκορδάτο,

καρέ αρνιού στο φούρνο

και φιλετάκια πέρκας με κρέμα λευκού κρασιού και lime.

Για επιδόρπιο θα δοκιμάσετε καρυδόπιτα με σαντιγί και σιρόπι μαύρης σοκολάτας,

μηλόπιτα με καραμελωμένα αμύγδαλα

και cheese cake βατόμουρο .

================================================================================

σούσι από rolls γαρίδας, λαχανικών και cocktail Passion Bellini,

για να συνεχίσει με καρπάτσιο καπνιστής πάπιας,

ζεστή τάρτα κατσικίσιου τυριού με μαρμελάδα σύκου,

σορμπέ σαμπάνιας με φράουλες,

χοιρινό καρέ γάλακτος ψημένο με μέλι και μπαχαρικά

και ολοκληρώνει με καραμελωμένο μπριος με μαρμελάδα μήλου και μους caramelia

==================================================================================

μενού που περιλαμβάνει

σούπα οστρακοειδών,

δροσερή σαλάτα αστακού με αυγοτάραχο και σάλτσα μάνγκο,

ραβιόλι γεμιστό με πάπια κονφί,

γουρουνόπουλο στον φούρνο με πολέντα και άγρια μανιτάρια

και μους σοκολάτας με σορμπέ μανταρίνι και πέρλες εσπεριδοειδών

===============================================================================

καραμελωμένο φουά γκρα με μπαλσάμικο και γλυκό τσίλι,

κρέμα αστακού με αφρό ροδάκινου,

σολομό σε κρούστα πορτοκάλι,

σαλατικά σε carpaccio από πράσινο μήλο,

φιλετάκι από μοσχαράκι γάλακτος και

σαπμαγιόν λευκής σοκολάτας με σάλτσα ροδιού και μέλι

====================================================================================

κονσομέ πάπιας με ραβιόλι τρούφας και μαύρες τρομπέτες (!),

Marble γαλοπούλας, ριζότο με φραγκόκοτα και καραβιδοουρές,

φιλέτο από μοσχαράκι γάλακτος σε κρέμα φουά γκρα

και για επιδόρπιο ζεστό τιραμισού και κάστανα γλασέ

===================================================================

γεμιστά δαμάσκηνα με φουά γκρα και

σοταρισμένες καραβίδες σε φέτες ζαχαρωμένης κολοκύθας,

κρέμα κόκκινης πέρδικας με γλυκιά πάπρικα, κάστανα και φραγκοστάφυλα,

φιλέτο γάλακτος Ουέλινγκτον και στήθος φασιανού με πράσινα σπαράγγια, ταρτάρ παντζαριού και σάλτσα Vincanto με μανιτάρια Morilles.

Για επιδόρπιο θα απολαύσετε τυρί queso γκρατινέ, με τάρτα κυδωνιού αρωματισμένη με δενδρολίβανο και λικέρ πικραμύγδαλου και κροκάν παγωτού εσπρέσο

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου