Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΕΛ

Πάνω κάτω 24 ώρες απέμειναν για να φύγει κι αυτή η χρονιά. Τέτοια μέρα συνήθως κάνουμε απολογισμό της χρονιά που πέρασε και προσπαθούμε να βρούμε τα σημαντικότερα γεγονότα που  σημάδεψαν τη ζωή μας. Φέτος το πιο εύκολο πράγμα είναι αυτό. Να βρούμε το σημαντικότερο γεγονός. Υπάρχει άραγε τίποτε χειρότερο απ την έλευση του Δ.Ν.Τ στη χώρα μας και τη ζωή μας;

Και θα μας σημαδέψει για πάντα. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για την αναγακιότητα ή μη της έλευσης του. Από οικονομολόγους και αναλυτές που έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις, δόξα τω Θεώ, πήξαμε. Γκουρού της οικονομίας, αναλυτές, κι ένα σωρό «νούμερα» των «αγορών» λένε αναλύουν προβλέπουν ότι συμφέρει τον καθένα τους ανάλογα το που έχουν στοιχηματίσει. Στη σωτηρία της Ελλάδας ή στην χρεοκωπία της. Γιατί αυτό γίνεται και δεν είναι μυστικό. Όπως δεν είναι μυστικός ούτε αμφισβητείται ο ρόλος των περίφημων «οικων αξιολόγησης» Moodys, Standard and Poors και Fitch. Ξεχνάει κανείς ότι λίγο πριν την κατάρευση Αμερικάνικων Τραπεζών τις είχαν αξιολογήσει με ΑΑΑ σχετικά με την πιστοληπτική τους ικανότητα; Είδατε να ιδρώσει το αυτί κανενός όταν κατέρρεαν με πάταγο Τράπεζες;  Είδατε να λαμβάνονται μέτρα; Είδατε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιδρά, να δημιουργεί ένα Ευρωπαϊκο οίκο αξιολόγησης που να λειτυργεί αντικειμενικά. Οχι βέβαια. Γαργάρα το έκαναν όλοι.

Γνωστός και ο ρόλος της Γερμανίας και όλων των Βόρειων χωρών, γνωστά όλα. Όπως γνωστή και η δική μας ευθύνη για την κατάντια. Οχι δεν κατηγορώ συλλήβδην άπαντες για ευθύνη, Ούτε πιστεύω ότι έχουν έστω και ψήγματα ευθύνης κάποιοι που ήταν απόλυτα νομοταγείς και ηθικοί και τώρα υφίστανται τιμωρία σκληρή χωρίς λόγο. Το μερίδιο της ευθύνης όλων μας είναι το ότι δείξαμε εμπιστοσύνη σε υποσχέσεις πολιτικών  αλλά βέβαια και μόνοι μας ζητήσαμε, όσοι ζητήσαμε, το ρουσφέτι μας και κάναμε τη λαμογιά μας. Και τώρα;

Τώρα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.Ειλικρινά έχω διαβάσει του κόσμου τις αναλύσεις και τις λύσεις στο πρόβλημα και άκρη δεν βγαίνει. Δυστυχώς. Μπήκαμε σε ένα χοντρό λούκι σε ένα τούνελ χωρίς φως στην άκρη του. Κι αν τυχόν και δείτε κανένα φώς στην άκρη δεν είναι ελπίδα είναι το τραίνο που έρχεται καταπάνω μας.

Δεν έχει νόημα να κάνουμε τις καθιερωμένες ευχές, Το μόνο που μπορούμε είναι να κάνουμε πολλή υπομονή, να έχουμε υγεία και ότι βρέξει ας κατεβάσει.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

 

Αλέκος Παπανδρέου

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου