Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ Τάσος Παγώνης-Χρήστος Τριανταφύλλου


Του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου


Με αφορμή ερώτημα που διατύπωσαν πολλοί συνδημότες μας, σε ποιο δημοτικό διαμέρισμα θα εκλεγούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των επιλαχόντων συνδυασμών κατά τις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές και επειδή ίσως έχει γενικότερο ενδιαφέρον, δίνουμε την απάντηση μέσα από την ερμηνεία του νέου νόμου για τον Καλλικράτη.

Σύμφωνα λοιπόν με το άρθρο 38, παρ. 1, του Νόμου 3852/2010 ‘Πρόγραμμα Καλλικράτης’ «οι υποψήφιοι δήμαρχοι των επιλαχόντων συνδυασμών θεωρούνται πρώτοι επιτυχόντες σύμβουλοι των συνδυασμών τους. Σε περίπτωση που ο συνδυασμός καταλαμβάνει έδρες σε περισσότερες εκλογικές περιφέρειες ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει την έδρα της εκλογικής περιφέρειας, όπου ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες έδρες. Σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών σε περισσότερες περιφέρειες, τότε λαμβάνει την έδρα αυτής στην οποία ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους».

Με βάση τα παραπάνω ο Αναστάσιος Παγώνης υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Δωρίδα - Νέα Πνοή», λαμβάνει την έδρα του στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου διότι εκεί ο συνδυασμός αυτός έλαβε τις περισσότερες έδρες έναντι των άλλων εκλογικών περιφερειών.

Ο Χρήστος Τριανταφύλλου υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Λαϊκή Συσπείρωση» λαμβάνει την έδρα του επίσης στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου, διότι ο συνδυασμός αυτός έλαβε 497 ψήφους και μία (1) έδρα στην εκλογική περιφέρεια Ευπαλίου και 143 ψήφους και μία (1) έδρα στην εκλογική περιφέρεια Λιδωρικίου.

Έτσι και σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, σε περίπτωση ίσου αριθμού εδρών ο υποψήφιος δήμαρχος λαμβάνει την έδρα του εκεί που ο συνδυασμός έλαβε τις περισσότερες ψήφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου