Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Πράσινο φως στην αντιπυραυλική ασπίδα και στο νέο στρατηγικό δόγμα

Στο νέο στρατηγικό δόγμα του ΝΑΤΟ συμφώνησαν οι 28 ηγέτες των χωρών μελών της Συμμαχίας στη Σύνοδο Κορυφής της Λισαβόνας. "Ναι" στην αντιπυραυλική ασπίδα με τη συμμετοχή της Ρωσίας

 Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές έχουν στόχο να καταστήσουν το ΝΑΤΟ πιο ευέλικτο αλλά και πιο αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Άντερες Φογκ Ράσμουσεν:
 "Αδύναμες χώρες στην άλλη άκρη του κόσμου μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την κατάσταση ασφαλείας στις χώρες μας. Μπορούν να αποτελέσουν κοιτίδες τρομοκρατίας, ναρκωτικών, εμπορίου όπλων και λευκής σαρκός. Το Αφγανιστάν είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα".

 Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Ράσμουσεν:

"Η αντιπυραυλική ασπίδα θα φέρει τους συμμάχους πιο κοντά"     Μολονότι η κατάσταση στην πολύπαθη χώρα δεν φαίνεται να βελτιώνεται, το ΝΑΤΟ επιμένει στο στόχο να έχει αποσυρθεί το μεγαλύτερο μέρος των συμμαχικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν μέχρι το τέλος του 2014. Βασική προϋπόθεση όμως είναι να μπορεί να φροντίσει η ίδια η χώρα για την ασφάλειά της. Υψηλόβαθμοι νατοϊκοί αξιωματούχοι εκφράζουν πάντως την αντίθεσή τους στο ακολουθούμενο χρονοδιάγραμμα εκτιμώντας ότι η παρουσία των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν παραμένει ισχυρή.

  Οι 28 ηγέτες συμφώνησαν επίσης στην ανάπτυξη αντιπυραυλικής ασπίδας για τα μέλη της Συμμαχίας στην Ευρώπη

dw.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου