Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Kατεδαφίσεις των αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις διατάζει το ΥΠΕΚΑ

Εγκύκλιο για την προστασία των δασικών εκτάσεων και των αναδασωτέων εξέδωσε το ΥΠΕΚΑ με αποδέκτες τα Δασαρχεία της χώρας.

Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο απαγορεύεται η ανέγερση κτηρίων, οικοδομών κλπ στις ανωτέρω εκτάσεις, όπως και η αλλοίωση της χλωρίδας τους με την φύτευση ξένων προς το συγκεκριμένο περιβάλλον ειδών. Μάλιστα προβλέπεται η κατεδάφιση των υπαρχόντων ή αναγειρομένων οικημάτων. [...]
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ανεγερθείσες ή ανεγειρόμενες οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως εγκαταστάσεις σε δάση, δασικές εκτάσεις και αναδασωτέες εκτάσεις κατεδαφίζονται υποχρεωτικά με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόσφατες αποφάσεις του έκρινε ότι εφαρμόζονται αναλογικά οι ανωτέρω διατάξεις και για τις περιπτώσεις που η επέμβαση δεν αφορά μόνο κτίσματα ή άλλες εγκαταστάσεις αλλά και τη φύτευση μη δασικών φυτών που εμποδίζουν την αναγέννηση του δάσους.

Από το Parnassos.co.nr
.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου