Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΝΔΩΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ !!

26.11.10

 

* Γράφει ο Κώστας Καψάλης

 

Η Πρωτοχρονιά αδέρφια πλησιάζει , τα γεννητούρια του καινούριου Δήμου της Δωρίδας μας , είναι πιά..γεγονός , όπως γεγονός είναι και η ύπαρξη χιλίων...μυρίων προβλημάτων και δυσκολιών .

 

Είναι ..νωπές ακόμα , οι διάφορες , δίκαιες ή ..άδικες δεν θα το κρίνουμε εδώ , αντιθέσεις και ..αντιδράσεις , που ευτυχώς διευθετήθηκαν έστω και...καθυστερημένα .

 

   Τώρα πια , δεν πρέπει να υπάρχουν πράγματα που να μας χωρίζουν , κι' αν ακόμα υπάρχουν , για το καλό ΟΛΩΝ  ΜΑΣ , πρέπει να παραμεριστούν , τώρα μόνο αυτά που μας ενώνουν θα πρέπει να υπάρχουν , αν θέλουμε να .." ανεβάσουμε " τη Δωρίδα μας και φυσικά να ανεβούμε όλοι μας ..

  Είναι γεγονός πως μετά τη δημιουργία του φράγματος και της λίμνης , η Δωρίδα είχε κοπεί στα δύο , και η επικοινωνία της Ορεινής με την παραλιακή είχε αρκετά δυσκολέψει , και μάλιστα με το Ευπάλιο και την γύρω περιοχή , ήταν σχεδόν ανύπαρκτη .

 Θυμάμαι , παλιότερα , μέχρι και τα μέσα περίπου της δεκαετίας του 70 , με το Ευπάλιο είχαμε αρκετές επαφές , πολιτιστικές κυρίως , που με την πάροδο όμως του χρόνου ...έσβυσαν ..

   ΄Ποτέ όμως δεν είναι αργά , και μάλιστα τώρα που η μοίρα μας είναι , από πολλές μεριές , κοινή , θα πρέπει ν' ανασκουμπωθούμε ΌΛΟΙ  ΟΙ  ΔΩΡΙΕΙΣ , για να κερδίσουμε το στοίχημα , ποιό είναι το στοίχημα ;

Η επιβίωση και η ανάπτυξη του Δήμου Δωρίδας ,

οι εκλογές τώρα πέρασαν , ό,τι ήταν να γίνει έγινε , πρέπει μακρυά , από κομματικές διαμάχες αλλά και προσωπικές πικρίες και ..εμπάθειες , να βοηθήσουμε στο .." στέργωμα " του καινούριου Δήμου .

   Θα τολμούσαμε να προτέινουμε ένα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.. ΠΑΝΔΩΡΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ , ΌΠΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΎΜΕ ΜΕΤΑΞΎ ΜΑΣ ,

γιατί , κακά τα ψέματα , έχουμε ...ξεχαστεί ,

ΑΛΛΑ ΚΑΙ  ΘΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ  ΑΠΟΨΕΙΣ ,

για τα τόσα πολλά προβλήματα που υπάρχουν .

 Και πρώτα-πρώτα , να μαζευτούν όλοι οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Δωρικών χωριών , και είναι πάρα πολλοί , αφού κάθε χωριό έχει ένα τουλάχιστον , και η Δημοτική Αρχή , και να γίνει ένας κοινός προγραμματισμός , εκδηλώσεων , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΩΣ , και όχι....ευρω...βόρων..λαϊκίστικων πανηγυριών , που γίνονται ΣΕ  ΟΛΑ  ΣΧΕΔΟΝ  ΤΑ ΧΩΡΙΑ  ΜΑΣ , ΕΚΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ..ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ , με αποτέλεσμα το ένα χωριό να ..ανταγωνίζεται το άλλο , να γίνει ένας κεντρικός σχεδιασμός απ' το Δήμο και σε κάθε Δ.Δ να συγκροτηθεί μια επιτροπή από ανθρώπους όμως που θα γνωρίζουν ...τουλάχιστον , την έννοια της λέξης " πολιτισμός " και ..." πολιτιστική εκδήλωση " , και η οποία επιτροπή θα έχει την ευθύνη της υλοποίησης του προγράμματος .

   Το λέμε αυτό αγαπημέμοι μας φίλοι , γιατί το..όλον ..θέμα των , υποτιθεμένων , " καλοκαιρινών πολιτιστικών ..εκδηλώσεων " , δυστυχώς ..ΜΟΑΖΕΙ  ΑΠΟ  ΠΑΝΤΟΥ ..κοντολογίς , ξοδεύονται ΠΟΛΛΑ  ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ..ΜΗΔΕΝΙΚΟ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ , και μάλιστα σε εποχές που ο λαός μας " αναστενάζει "...


   Το σύστημα των διάφορων .." γιορτών " , του τύπου.." γιορτή " τραχανόπιτας , κολοκυθόπιτας , γιαουρτιού , ψιμοτυριού , φέτας , σαρδέλας , γαύρου ...κλπ. τροφίμων , ψαρικών και..γαλακτο..τυροκομικών προϊόντων , που " εφευρέθηκε " , αν δεν κάνουμε λάθος απ' την ,  ..χρόνια τώρα  αφανή , Δωρική Αδελφότητα , και μάλιστα προβάλλεται σαν...επίτευγμα , θα πρέπει να σταματήσουν να χρηματοδοτούνται απ' το Δήμο , αφού δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό , ει μη μόνον ένα , τον...ψηφοθηρικόν...

   Όσο για το.." άλλοθι " του..ευρωφαγώματος , πως τάχαμου...τάχαμου , γίνονται αυτά τα τζερτζελοπανήγυρα , ΓΙΑ  ΤΑ  ΜΑΓΑΖΙΑ , αυτό αν είναι για να'ναι , αγαπημένοι μου φίλοι , και το λέω αυτό γιατί η ίδια αντίληψη επικρατεί και στο χωριό μας , το Λιδωρίκι , βέβαια , όλοι γνωρίζουμε , και πολύ-πολύ καλά μάλιστα , τους λόγους που οι εκδηλώσεις γίνονται στην Βαθειά , η οποία μάλιστα έχει ...και δέστρες για τα  ζα , δείτε...
...λες και περιμένουμε τους..καουμπόϋδες , να ..μπουκάρουν και να δέσουν τα άλογά τους , όπως στα...SALOON του..Far  West  ..καλή ..ώρα .
   Σημάδι της " αισθητικής " των αρμοδιοϋπευθύνων , όπως φυσικά και η επόμενη φωτογραφία ..
που δίνει μια..εικόνα  της " καρεκλοπηγμένης " πλατείας , που υποτίθεται πως είναι για τους Δημότες , αλλά στην  πραγματικότητα είναι για τα..." ΜΑΓΑΖΑ " , όπως καθαρά φαίνεται ...και μας το..λένε , απόξω..απόξω..


   Ξεφύγαμε όμως απ' το θέμα  μας , αλλά καλό κάνει να λέμε και κάποιες αλήθειες , γιατί φοβάμαι πως όλα τα χωριά μας , αντιμετωπίζουν , άλλο λιγότερο , άλλο περισσότερο , τα ίδια προβλήματα ..

                 "    ΠΑΝΔΩΡΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ  "

λοιπόν , αγαπημένοι μου φίλοι , και φυσικά όχι απ' τη Δωρική Αδελφότητα , που μπορεί να έλθει αν θέλει , αλλά απ' τους

 ΙΔΙΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΔΩΡΙΕΙΣ ,

ΑΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟΥΣ - ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ...ΑΚΑΠΈΛΩΤΟΥΣ ,

απ' τους διάφορους επιτήδειους ..το σύστημα , να περνάμε καλά..Σαββατοκύριακα στο χωριό , με πληρωμένα τα.." έξοδα " , πρέπει να κοπεί...τα ευρώπουλα είναι ..λιγοστά και βγαίνουν πολύ..πολύ  δύσκολα..
 
Θέλουμε ένα


    ΠΑΝΔΩΡΙΚΟ  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ,
   εφ' όλης της ύλης

όπου οι απλοί Δωριέις να μπορέσουν να πουν κάποια πράγματα , βγαλμένα απ' την σκληρή καθημερινότητα , και όχι Συνέδριο ...φάντασμα , όπως το περσινό 16ο , άκουσον..άκουσον , της Δ.Α , στο Λιδορίκι , που κανένας δεν το πήρε χαμπάρι , εκτός βέβαια απ' τους οργανωτές που τους δεξιώθηκε ο Δήμος , ( μπορούσε να κάνει κι' αλλοιώς ; ) ΣΤΗ  ΒΑΘΕΙΑ ..διαβάστε παρακάτω και...βγάλτε τα συμπεράσματά σας ..

-ΛΙΔΩΡΙΚΙ, http://lidoriki.blogspot.com/ /
--------------------------------------------
*Θεωρώ εύλογη τη πρόταση του Κώστα, το απαιτούν οι περιστάσεις και η νέα Καλλικρατική τάξη πραγμάτων . Η Δωρίδα το έχει ανάγκη, ο νέος Δήμος Δωρίδας το έχει ανάγκη.Πρέπει να συντονισθούν πρώτα ΟΛΟΙ οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι προς αυτή τη κατεύθυνση.

Θανάσης Παπαχαραλάμπους - Ευπάλιο - Παλιοξάρι

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου