Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΡΘΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Posted by efpalio στο 19/11/2010
 Συνολικά 19.100 άτομα θα εργάζονται από την 1η Ιανουαρίου στις 13 νέες περιφέρειες της χώρας, όπως διαμορφώθηκαν με τον σχέδιο Καλλικράτης.


Αυτό προβλέπουν τα Προεδρικά Διατάγματα με τους οργανισμούς των 13 περιφερειών και των επτά κρατικών διοικήσεων της χώρας που κατατέθηκαν στο ΣτΕ.
Η πρώτη εκτίμηση πάντως, δείχνει πως δεν θα υπάρξουν μειώσεις προσωπικού από τους ήδη υπάρχοντες στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας (ο αριθμός τους εκτιμάται στις περίπου 18.000, συνεπώς ίσως γίνουν περιορισμένες προσλήψεις), αλλά θα γίνουν ομαδικές μετατάξεις υπαλλήλων.
Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα των 13 περιφερειών της χώρας, η εφαρμογή του οποίου αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου, σε όλες τις περιφέρειες θα απασχοληθούν περίπου 19.100 εργαζόμενοι (οργανικές θέσεις, προσωποπαγείς θέσεις, οργανικές και προσωποπαγείς θέσεις, θέσεις προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου).
Η κάθε κεντρική υπηρεσία περιφέρειας διαρθρώνεται ως εξής:
- Γραφείο περιφερειάρχη
- Γραφεία αντιπεριφερειαρχών
- Γενική διεύθυνση αναπτυξιακού προγραμματισμού, περιβάλλοντος και υποδομών
- Γενική διεύθυνση εσωτερικής λειτουργίας
- Γενική διεύθυνση περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής
- Γενική διεύθυνση ανάπτυξης
- Γενική διεύθυνση μεταφορών και επικοινωνιών
- Γενικής διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας.
Επίσης, σε κάθε κεντρική υπηρεσία των 13 περιφερειών θα λειτουργούν επίσης και οι παρακάτω υπηρεσίες:
- Νομική
- Αυτοτελές τμήμα Εσωτερικού Ελέγχου
- Αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας
- Αυτοτελές τμήμα Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ)
- Αυτοτελές γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων.
Με απόφαση του κάθε περιφερειάρχη θα τοποθετηθεί το τακτικό (μόνιμο και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου) προσωπικό της κάθε περιφέρειας σύμφωνα με τον κλάδο ή την ειδικότητα που κατέχουν και τις ανάγκες των υπηρεσιών της περιφέρειας.
Και πάλι με απόφαση του κάθε περιφερειάρχη, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις κατατάσσονται από την 1η Ιανουαρίου στις οργανικές θέσεις που προβλέπονται στους νέους οργανισμούς. Οι κατατάξεις θα γίνουν σύμφωνα με το βαθμό που κατέχουν κατά το χρόνο της κατάταξής τους.
Τέλος, με απόφαση του περιφερειάρχη το προσωπικό ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης κατατάσσεται σε αντίστοιχες κενές θέσεις μερικής απασχόλησης. Σε περίπτωση που αυτές δεν υφίστανται ή δεν επαρκούν, το προσωπικό κατατάσσεται σε αντίστοιχες προσωποπαγείς.

ΠΗΓΗ: capital.gr
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου