Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ

Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ
* Eνώνουμε τη ΔΩΡΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ με τα ΑΛΠΙΚΑ ΒΑΡΔΟΥΣΙΑ. Είναι το blog έκφρασης όλων των Δωριέων.Γράφουν Σύλλογοι & Συμπατριώτες μας, από τα 55 χωριά της Δωρίδας.

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ανοιχτή επιστολή Ν.Φουσέκη



Του Νικολάου Δ. Φουσέκη, Νομάρχη Φωκίδας,
νεοεκλεγέντος Δημάρχου του «καλλικρατικού» Δήμου Δελφών

Με έκπληξη ολόκληρη η κοινωνία της Άμφισσας και της Φωκίδας παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες την αδικαιολόγητη χρονοτριβή που επιδεικνύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη του έργου κατασκευής του κτηρίου του Τ.Ε.Ι. (Παραρτήματος Άμφισσας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας) στο Ε.Σ.Π.Α.

Παρότι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ήδη από τα τέλη του φετινού Αυγούστου (με μεγάλο αγώνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και την καλή συνεργασία του Δήμου Άμφισσας και άλλων φορέων), παρότι έχουν δοθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο όλες οι σχετικές διαβεβαιώσεις (υπενθυμίζω και την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Άμφισσας…), η άνευ καμίας αιτιολογήσεως σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται, δημιουργεί σε όλους μας εύλογες αμφιβολίες ως προς την ειλικρινή ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου.

Υπενθυμίζω ότι από την πλευρά μου είχα επίμονα και εγκαίρως ζητήσει την ανάθεση της επίβλεψης του έργου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, ώστε η πίεσή μας στους αρμόδιους παράγοντες να είναι καθημερινή και εντατική.

Σε κάθε περίπτωση η υποχρέωση που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση έναντι της περιοχής μας είναι δεδομένη και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Στη σημερινή πρωτοφανή κρίση που διέρχεται η ελληνική κοινωνία και ιδίως στις συνθήκες αναξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου που έχουν διαμορφωθεί, θα ήταν μέγιστο ολίσθημα να προστεθεί η υπαναχώρηση από μια τόσο κατηγορηματική δέσμευση έναντι των πολιτών της Άμφισσας και ευρύτερα του νέου Δήμου Δελφών.
Δεν πρέπει κανείς άλλωστε να ξεχνά ότι συζητάμε για ένα απολύτως ώριμο προς ένταξη έργο, απ’ αυτά που είναι απαραίτητα προκειμένου να «πάρει μπρος» και πάλι η διαδικασία της ανάπτυξης, καθώς και ότι αναφερόμαστε στο μοναδικό σήμερα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε όλη την περιοχή του νέου Δήμου Δελφών, που αποτελεί για τον τόπο μας φωτεινό φάρο για την πνευματική και κοινωνική λειτουργία του.
Αναμένoυμε άμεσα σαφείς απαντήσεις από αρμόδια χείλη και κυρίως αναμένουμε την άμεση ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α., σύμφωνα με τις ρητές και μη επιδεχόμενες διαφορετική ερμηνεία κυβερνητικές δεσμεύσεις.
- Αστροναύπακτος- http://astronafpaktos.blogspot.com/ /

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου